CAO Staal

Het nieuws van maart 2015
administrator1
Site beheerder
Berichten: 1132
Lid geworden op: 18 sep 2002, 17:52

CAO Staal

Berichtdoor administrator1 » 21 mar 2015, 21:46

De vakbonden kwijlers kunnen het (zo als gebruikelijk) niet eens worden over de zoveelste loonsverhoging. Werkgevers willen toch nog 2 % doen maar de inhalers moeten zo nodig weer 3 procent. Verder moet er natuurlijk z.s.m. afbreuk plaats vinden van het woud aan ongelijkheden tussen werknemers en werkgevers. Werknemers moeten zich zelf gaan verzekeren voor ziekteverzuim en zeker als het niets van doen heeft met de arbeid. Momenteel gaat het in het MKB als volgt:

Stel een werkgever heeft een werknemer 5 jaar in dienst. Die gaat op wintersport en neemt op de piste een borrel teveel. Klapt in de afdaling op een boom en komt in het ziekenhuis terecht. Lang verhaal kort maken komt na 2 jaar in de WIA (de vroegere WAO). Wat gaat dit de werkgever kosten ?

Het eerste jaar 100 % salaris. Hoe de werkgever zich ook verzekerd het kost bakken met geld. Dan het tweede jaar 70 % wat wederom klauwen met geld kost. Niet te vergeten tijdens deze 2 jaar allerlei verplichtingen zoals arbeidsdeskundige onderzoek, verplichte controles, registratie en schriftelijke bewijsstukken over het verloop van deze 2 jaar. Als er ook maar iets aan mankeert komt het zeer regelmatig voor dat de werkgever 6 of 12 maanden extra salaris moet betalen (daar kan men zich niet voor verzekeren !). Daarna volgt een TIENJARIGE verhoging van de WIA premie op de bruto loonsom omdat er een werknemer in de WIA is gekomen wat ook nog eens niets met de arbeid van doen heeft gehad. En dan als toetje hebben de Haagse randdebielen nog verzonden dat er dan OOK nog een transitievergoeding moet worden betaald over het aantal jaren dat de dienstbetrekking heeft geduurd.

En dan snappen ze in Den Haag maar niet waarom de werkloosheid niet terug loopt ?? Wat denken ze daar dan, dat we net zo debiel zijn als hun !!!

Terug naar “Maart 2015”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast