FNV gezwam

Hier staat het nieuws over de maand mei 2013
administrator1
Site beheerder
Berichten: 1132
Lid geworden op: 18 sep 2002, 17:52

FNV gezwam

Berichtdoor administrator1 » 30 mei 2013, 13:10

Vrijdag 31 mei a.s. praten we u tijdens onze Algemene Ledenvergadering graag bij over de stand van zaken met betrekking tot de cao-onderhandelingen. Afgelopen maandag was onze vereniging al voorpaginanieuws van het Financieel Dagblad en in de media nemen ook MKB-Nederland en VNO-NCV het op voor de ondernemersverenigingen die in onderhandeling zijn met vakbonden: “Het is vanzelfsprekend dat bedrijven die worden geraakt door de crisis op zoek gaan naar kostenbesparingen, dus ook in de cao.”

NOA voelt zich gesteund door MKB-Nederland en VNO-NCW, die de beschuldiging vanuit de FNV weerspreken dat werkgevers de crisis aangrijpen om de arbeidsvoorwaarden van werknemers te verslechteren. Alsof dat een doel op zich is. Volgens de ondernemersorganisaties is het vanzelfsprekend dat bedrijven die worden geraakt de crisis op zoek gaan naar kostenbesparingen, 'dus ook in de cao'.

Als het goed gaat met het bedrijf, worden er vaak verbeteringen in de cao doorgevoerd. Dan moet nu ook de tering naar de nering kunnen worden gezet. Het doel is altijd de continuïteit van het bedrijf - en daarmee ook de werkgelegenheid - zeker te stellen.

Terug naar “Mei 2013”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast