Ziek melden ?

Hier staat het nieuws over de maand augustus
administrator1
Site beheerder
Berichten: 1132
Lid geworden op: 18 sep 2002, 17:52

Ziek melden ?

Berichtdoor administrator1 » 30 aug 2010, 16:18

Op dit moment kan het voor mensen nog financieel aantrekkelijk zijn om zich ziek te melden, schrijft Pleinplus maandag. De einddatum van een WW-uitkering schuift namelijk mee met de periode dat de (aanstaande) werkloze ziek is. Als het wetsvoorstel van Donner wordt aangenomen wordt dit voortaan voorkomen. De maatregel is inbegrepen in de begroting voor 2010.

In het wetsvoorstel wordt ook geregeld dat de loon- en verhaalsanctie geldt voor de werkgever van personen die aanspraak maken op een Ziektewet-uitkering, als deze werkgever zijn re-integratieverplichtingen niet is nagekomen. Het wetsvoorstel omvat ook een nieuwe manier voor de verrekening van inkomsten uit arbeid tijdens het recht op een uitkering op grond van de Ziektewet.

administrator1
Site beheerder
Berichten: 1132
Lid geworden op: 18 sep 2002, 17:52

Re: Ziek melden ?

Berichtdoor administrator1 » 30 aug 2010, 16:22

Weer een onrecht wat aangepakt gaat worden. Het ondernemersklimaat is heel slecht in ons land. Veel teveel op de werknemer en NIETS voor de werkgever. Daarom zitten we ook straks met 1 miljoen ZZP-ers. De overheid is daar zo blij mee maar daar komen ze wel achter. Belasting technisch gezien hebben we weinig aan deze mensen. Ze betalen heel weinig, gaan heel veel failliet en stoppen als ze aan hun budget zijn. Heeft toch geen zin om door te werken want je kan alles wegbrengen. Kortom, slecht geregeld !!


Terug naar “Augustus 2010”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast