Zo gek zijn we nou !!

Het nieuws van oktober 2015
administrator1
Site beheerder
Berichten: 1132
Lid geworden op: 18 sep 2002, 17:52

Zo gek zijn we nou !!

Berichtdoor administrator1 » 26 okt 2015, 09:35

Een magazijnmedewerker krijgt van een administratieve kracht de opdracht om folie van een pallet te verwijderen, omdat daar statiegeld op zit. De magazijnmedewerker wil dat op dat moment niet doen, waarop de administratieve medewerker het folie zelf er maar gaat afhalen. De magazijnmedewerker vraagt hem verschillende keren daarmee op te houden maar hij gaat maar door. De magazijnmedewerker raakt geïrriteerd en gooit een stanleymes. De administratieve medewerker gaat terug naar zijn werkplek. In de loop van de dag hebben de twee nog een paar keer contact over het werk. Om 16.00 uur moet de magazijnmedewerker op het matje komen bij de baas en wordt hij op staande voet ontslagen

Bij de rechter

De werknemer stapt naar de rechter. Hij vindt het ontslag onterecht en verzoekt om vernietiging van het ontslag op staande voet, wedertewerkstelling en loondoorbetaling.

Het oordeel

De rechter oordeelt dat de administratieve medewerker onnodig voor een vervelende situatie heeft gezorgd. Het is ook onduidelijk waarom hij zelf dat folie moest verwijderen en daar ook per se mee door moest gaan. De rechter zegt dat in het algemeen magazijnmedewerkers op een andere manier met irritaties omgaan dan werknemers in hogere rangen en dat dat iets is wat een werkgever voor lief moet nemen.

Wel over de schreef

De werknemer is met zijn actie wel over de schreef gegaan maar niet zover dat dat een ontslag op staande voet rechtvaardigt. De werkgever had ook met andere, minder ingrijpende maatregelen de werknemer kunnen duidelijk maken dat zijn gedrag niet geaccepteerd werd. Daarbij telt mee dat er de rest van de dag gewoon is doorgewerkt en de werknemer pas aan het einde van de dag op het matje is geroepen. Blijkbaar was het allemaal niet zo dringend.

De rechter voegt er nog aan toe dat het ernstig klinkt, gooien met een stanleymes. Maar het is onduidelijk of dat gevaar, of gevaar op letsel, met zich meebracht, of het mes open was en of het wel gericht gegooid werd.

Geen ontslag

De rechter vernietigt het ontslag op staande voet en veroordeelt de werkgever tot loondoorbetaling en wedertewerkstelling. De werknemer had ook om een wettelijke verhoging van 50% gevraagd maar de rechter oordeelt dat de ontstane situatie voor een belangrijk deel aan de medewerker zelf te wijten is, dus die vlieger gaat niet op.

administrator1
Site beheerder
Berichten: 1132
Lid geworden op: 18 sep 2002, 17:52

Re: Zo gek zijn we nou !!

Berichtdoor administrator1 » 26 okt 2015, 09:36

Wat een godvergeten WAANZIN ! Met dank aan achterlijke vakbonden !!!!!! En dan vraagt zo'n randdebiel ook nog eens om een 50 % verhoging ! En dan maar gek vinden dat half NL thuis loopt. WE nemen wel een Pool of zo !! DIE ZEIKEN NIET OM ALLERLEI WAANZIN!!!!!


Terug naar “Oktober 2015”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast