Bijstandgerechtigde ?????????????????????????

Hier staat het nieuws over de maand juli
administrator1
Site beheerder
Berichten: 1132
Lid geworden op: 18 sep 2002, 17:52

Bijstandgerechtigde ?????????????????????????

Berichtdoor administrator1 » 16 jul 2010, 17:22

Een bijstandsgerechtigde stapt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, omdat hij vindt dat de gemeente Amsterdam hem ten onrechte heeft gedwongen deel te nemen aan een re-integratieproject. Dat maakte de Bijstandsbond vrijdag bekend.

De Amsterdammer vindt dat er sprake was van dwangarbeid. Eerder legde hij de zaak al voor aan de Centrale Raad van Beroep, maar daar ving hij bot. Volgens de raad was er geen fysieke of psychische dwang op de man uitgeoefend.

Toen de man in 2006 weigerde om aan het re-integratietraject deel te nemen, kortte de gemeente hem op zijn uitkering. De Amsterdammer zat achttien jaar in de bijstand, terwijl hij lichamelijk en psychisch wel in staat was te werken.

Had een begin moeten maken
De Centrale Raad van Beroep oordeelde dat hij op z'n minst een begin had kunnen maken met het traject. De Amsterdammer daarentegen zei op dat moment net een stageplek met uitzicht op betaald werk te hebben gevonden. De werkbemiddelaar zou echter niet naar zijn argumenten hebben geluisterd.

De Bijstandsbond vindt de zaak van belang omdat nu op Europees niveau wordt bekeken of bijstandsgerechtigden mogen worden gedwongen om onder het wettelijk minimumloon te werken.

administrator1
Site beheerder
Berichten: 1132
Lid geworden op: 18 sep 2002, 17:52

Re: Bijstandgerechtigde ?????????????????????????

Berichtdoor administrator1 » 16 jul 2010, 17:27

Het is nog maar de vraag of deze luie donder bijstandgerechtigd (vakbonds leuterterm) is en was. Vroeger kreeg je heel makkelijk een uitkering en het zou me niet verbazen als deze lamlul nog NOOIT gewerkt heeft !! En ben je dan gerechtigd ??? Dacht het niet !!! Allemaal slappe vakbonds prietpraat waar u en ik voor kunnen opdraaien. En dan heeft deze eikel nog het lef om naar het Europese hof te stappen wegens vermeende dwangarbeid ??? Hoe komt die eigenlijk aan de centen voor zo'n rechtzaak. Ook van de gemeente of zo ? Zou me niet verbazen met het linkse zooitje slappelingen daar !!!


Terug naar “Juli 2010”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten