Bedrijf aansprakelijk voor val bellende knecht

Hier staat het nieuws over de maand juli
administrator1
Site beheerder
Berichten: 1132
Lid geworden op: 18 sep 2002, 17:52

Bedrijf aansprakelijk voor val bellende knecht

Berichtdoor administrator1 » 14 jul 2010, 14:53

Bedrijf aansprakelijk voor val bellende werknemer.
Een bedrijf in de betonindustrie is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan een werknemer die ernstig letsel had opgelopen na een val tijdens een gesprek op zijn mobieltje.
De betreffende werknemer - in dienst als productieleider - was bezig met het controleren van betonelementen op een zogenoemde trilplaat. Toen werd hij gebeld en tijdens het telefoongesprek stapte hij mis en viel anderhalve meter naar beneden.

Gevaar groter dan normaal
De werknemer stelde zijn baas aansprakelijk voor de geleden schade en heeft nu dus gelijk gekregen van het Gerechtshof in Leeuwarden.

Het hof vindt namelijk dat een werkgever een algemene waarschuwingsplicht heeft tegen de gevaren van het gebruik van de mobiele telefoon indien die gevaren veel groter zijn dan normaal. En dat was hier het geval: de productiesituatie was lawaaiig, waardoor het voeren van een telefoongesprek meer concentratie vergde dan normaal.

Kon gsm niet laten overgaan
Bovendien stelt het hof dat de mobiele telefoon in dit geval een veelgebruikt intern communicatiemiddel was. Wijzigingen werden vaak op het allerlaatste moment via de mobiele telefoon doorgegeven. De werknemer kon het zich daarom niet permitteren zijn gsm niet op te nemen, ook al stond hij op een trilplaat.

Gezien deze omstandigheden had de werkgever volgens het Gerechtshof regels moeten stellen over het gebruik van de mobiele telefoon. Omdat dat niet was gebeurd, draait het bedrijf nu op voor een schadevergoeding.

administrator1
Site beheerder
Berichten: 1132
Lid geworden op: 18 sep 2002, 17:52

Re: Bedrijf aansprakelijk voor val bellende knecht

Berichtdoor administrator1 » 14 jul 2010, 14:53

STAPELGEK ZIJN ZE IN DIT KLOTELAND !!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:


Terug naar “Juli 2010”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast