Pagina 1 van 1

50500 minder ondernemingen in 2009.

Geplaatst: 25 jan 2010, 20:46
door administrator1
50500 minder ondernemingen in 2009.

Het aantal bij de Kamers van Koophandel ingeschreven ondernemingen is vorig jaar met ruim 50.500 afgenomen. Ontstaan door opheffingen en faillissementen. Steeds meer ondernemers geven de brui aan het ondernemerschap door enerzijds het ondernemers onvriendelijke klimaat , het woud aan wet en regelgeving en anderzijds de dominante overheersing van vakbonden met het gedachtegoed uit de jaren 60. De verhoudingen tussen werknemers en werkgevers zijn in de laatste 10 jaar volledig uit het verband gerukt waarbij laatstgenoemde bij welk conflict dan ook altijd het kind van de rekening was. Als we daar de enorme belastingdruk van ons land bij optellen is dat voor een ondernemer voldoende reden om het ondernemerschap vaarwel te zeggen. De lege plaatsen worden door ZZP-ers ingenomen maar die zijn voor de BV Nederland van generlei belang. Veel startpremies, 40 % haalt het niet en veel van hen stoppen met werken als een bepaalde omzet is bereikt. Als de overheid niet rigoureus wetswijzigingen invoert om de “echte” ondernemers(MKB) tegemoet te komen dan zal de economie nimmer meer op peil komen en zal het overheidstekort nog vele jaren blijven bestaan.

De toekomst

Geplaatst: 29 jan 2010, 22:41
door administrator1
Ik voorspel dat er rond 2020 de helft minder ondernemers met personeel zijn dan nu. Dat wil zeggen dat er 50 % minder netto belastingbetalers zijn. De overheid komt onvoorstelbare gelden tekort alleen zijn ze veel te stom om hier wat aan te doen. Eerst moeten de ontslagvergoedingen weg. We hebben al loon betaald, vakantiegelden betaald, rv dagen voldaan en dan nogmaals betalen? Als er een slecht jaar is kunnen we dat dan declareren bij onze werknemers ? Niet dus. Wel de lusten en niet de lasten. Dat willen we allemaal wel. Elke ondernemer die met deze waanzin is geconfronteerd neemt bij opleving van de economie NIMMER personeel meer aan. Hoe dom kun je toch als overheid zijn?? Weg met de vakbonden. Die zijn de veroorzakers van deze flauwekul !!

Veel meer

Geplaatst: 27 feb 2010, 21:20
door administrator1
Het blijven er nu ruim 67500 te zijn. Slim he van onze gesubsidieerde saatsdwazen in ons land die de kip met de gouden eieren aan het slachten zijn ! Hoe dom kun je zijn ???????????